Viltvård – Jakt

Barsebäck & Landskrona:
På Barsebäck finns ca 2 000 hektar fina jaktmarker där det finns rikligt med bland annat fasan, rapphöns, vildänder, gäss, duvor, hare, kanin, räv, rådjur och vildsvin.
Jakterna bedrivs som en- eller tvådagars jakter.
Det bedrivs en aktiv viltvård med nya dammar och viltskydd i olika former.

Det finns också en rustik stenbyggnad från 1806, där man kan äta lunch, middag samt övernatt upp till 10 gäster i rustik fin miljö med stor öppen spis samt kök.
Jakten på Godset sköts med hjälp av externa samarbetspartners.

Barsebäck har länge varit känt för den bra gåsjakten.

Marken på Barsebäck håller en mycket fin rådjursstam med troféer av hög klass. Vid intresse kan oftast bild på aktuell bock förmedlas. Bockjakt sker endast på utvalt djur med guidning.

Barsebäck anordnar årligen enstaka småviltsjakter, så kallad ”roughshooting” för företag och mindre sällskap. Detta är en trevlig jaktform som ger en bra jaktupplevelse med mycket spänning. Det som jagas är hare, kanin, rapphöns, fasan och vildänder.

 

Färingtofta Skogen:
I skogen finns det på ca 1300 ha rikligt med vildsvin, rådjur, dovhjort, älg och räv. Det finns även jaktstuga med övernattningsmöjligheter. Från och med 2012 är jakten i Färingtofta utarrenderad till två olika jaktlag som delar på vars ca 650 ha, och administreras genom Skåneskogen Utvecklings AB.